INFO POST REBUILD SCAMMERS!

maart 2019 aangepast in Algemene Mazda zaken
Er zijn verschillende bedrijven in Europa die dus gereviseerde motors aanbieden voor +/-1500 euro, of de rebuild doen op je eigen blok voor die prijs. Er is net een gepost die blijkbaar in Frankrijk zitten, in de UK zit er zo eentje en in Nederland ook, namelijk die in Schagen.

We hebben er hier zo al velen zien voorbijkomen en de resultaten waren niet bepaald fraai, bij vrijwel allemaal was het ronduit om te wenen. Ze geven wel een jaar garantie, maar de rommel wordt in elkaar gezet met 2dehands onderdelen (housings, rotors, etc...) waardoor je niet beter af bent dan de blok die je wil vervangen. Midas van der Ploeg en John Van T Hoff hebben er al verschillende getest en kunnen dit bevestigen.

Als je nagaat dat een basic rebuild kit qua prijs begint aan +/-1200 euro (dit is dus voor de onderdelen alleen, zoals dichtingen, seals, etc...) kun je nooit voor 300 euro meer, een complete rebuild gedaan hebben.

Ik begrijp dat niet iedereen het geld heeft om zware investeringen te doen als de auto stuk gaat, maar even gezond verstand gebruiken op zo een momenten en kiezen voor een gerespecteerde rotary shop die wel deftig werk levert, bespaard je nadien wel een heleboel leed. Ook al kost het dan 3000-4000 euro, nadien heb je wel weer terug plezier van je auto en geen zorgen voor langere tijd.

Dus samengevat: als je op marktplaats/2dehands sites of via google bij websites of advertenties uitkomt die je een RX8 motor of rebuild aanbieden voor een lage prijs (+/-1500 euro), laat deze dan links liggen en ga niet blij worden dat het blijkbaar kan voor een lage prijs, want dit is absoluut niet mogelijk.
Ben je op zoek naar een RX8, en staat er bij dat deze een rebuild blok heeft, vraag altijd na waar deze van komt of gedaan is indien dit niet vermeld is. Zoals al gezegt, komt hij van Rotar Service in Schagen, laat dan links liggen, en als je toch echt die wil kopen, COMPRESSIETEST.
Dit, zoals al tig keer vermeld, moet je sowieso bij iedere aankoop van een RX8 doen, zelfs al is de blok aangepakt.
<t>RX8 HP Velocity Red</t>

Laat een reactie achter

Rich Text-bewerker Om de stijl van een alinea te bewerken druk je op Tab om naar het alineamenu te gaan. Hier kan je één stijl kiezen. Wanneer je niets kiest wordt de alinea standaard. Er verschijnt een in-line indelingsmenu wanneer je tekst selecteert. Druk op Tab om dat menu binnen te gaan. Sommige elementen, zoals rijke linkinsluitingen, afbeeldingen, laadindicatoren en foutmeldingen kunnen in de editor worden ingevoegd. U kunt er naar navigeren met behulp van de pijltoetsen in de editor en deze verwijderen met de delete- of backspace-toets.